Rulouri de spanac cu cremă de brânză

© retetecugust.com
Pregatire anterioara:  8 ore deshidratare foi rulou,
            timp pentru a face brânza de caju 
Ustensile folosite  :  blender, deshidrator
Timp de preparare   :  20-30 min. Nr. Porții: 4 rulouri

Spanacul cu brânză este una din combinațiile mele preferate, iubesc gustul condimentat și aromat al spanacului alături de gustul dulce acrișor și lejer al brânzei. Multe preparate se pot face utilizând brânză vegetală, la fel ca și cea de origine animală, și aceasta este extrem de versatilă în folosința sa. În loc de crema de brânză puteți folosi și o brânză tare de caju sau de migdale.

Foile de rulou din această rețetă sunt unele dintre cele mai simple și pot fi realizate destul de ușor, cu specificația că este nevoie să avem grijă să nu se deshidrateze prea mult, pentru că nu vor mai fi destul de flexibile pentru a fi rulate. Gustul lor de spanac intens se potrivește de minune cu umplutura aleasă.

Rulourile umplute pot fi folosite ca aperitiv sau gustare, sunt lejere și au un conținut foarte bogat în Vitamina A, K și Vitamina C, trei dintre cele mai importante în funcția normală a organismului nostru. Vitamina C este unul din cei mai puternici antioxidanți ce participă activ în procesul de regenerare al tuturor țesuturilor și de protejare contra radicalilor liberi și diferitelor agenți patogeni.

Un studiu recent recent confirmă faptul că persoanele cu cele mai mari consumuri de vitamina K sunt semnificativ mai puțin susceptibile de a muri din orice cauză, comparativ cu cele care au cel mai mic consum. Datorită capacității sale unice de a activa proteinele implicate în ateroscleroză, osteoporoză, diabet și cancer, vitamina K este capabilă să se opună multor cauze principale de deces. Vitamina K a evoluat de la stadiul în care era considerată utilă doar pentru coagularea sângelui la o Vitamină multi-funcțională importantă, legată de longevitate și regenerare.

Ingrediente pentru foaia de rulou

 • 100 g frunze de spanac proaspăt
 • 1 cățel de usturoi
 • 2 roșii medii
 • 1 lingură de făină de in

Mod de preparare foaie rulou

Se amestecă toate în blender și apoi se întind pe o foaie de copt/ paraflex (foaie neaderentă a deshidratorului excalibur), ocupând toată foaia. Diferența dintre o foaie de copt și o foaie paraflex se vede mai ales la rulouri subțiri și crackerși. Foaia paraflex nu își schimbă forma atunci când se pun creme moi și pline de apă, în schimb foaia de copt face valuri și încrețituri inestetice.

Se deshidratează 7-8 ore pana se întărește bine dar este încă flexibilă. Se poate tăia după ce este gata sau se pot trasa linii pe aceasta încă de la momentul întinderii compoziției. Foaia de rulou se taie în 4, pentru a face 4 rulouri mai micuțe.

Ingrediente umplutură

Asamblare

 1. Pe fiecare foaie de rulou se pune o frunză de salată, bine uscată de apă, pe care se așează câteva bucăți de ardei.
 2. Peste ardei se pun 3 linguri de brânzică amestecată cu vlăstari, apoi se așează și cealaltă frunză de salată. Brânzica se pune doar pe foaia de salată, ca să nu se umezească ruloul.

Se ruleaza ușor și se mănâncă cu spor !

Proprietăți nutritive per rulou

Vitaminele și mineralele sunt menționate în ordinea importanței lor din punct de vedere al satisfacerii dozei necesare zilnice. Nu am menționat cantitatea de apă din cauză că nu pot calcula exact, deoarece apa se va elimina prin deshidratare.

SunIconCALORII

AppleIconCARBO

OilIconGRĂSIMI

LeafIconPROTEINE

WaterDropIconAPĂ

WheatIconFIBRE

 105 Kcal. 6.8 g 6.4 g 4.6 g g2.8 g
VITAMINEA(207%DZR), K(175%DZR), C(47%DZR), Folați, B6, B1, B2, E, B3, B5
MINERALECu(40%DZR), Mn(34%DZR), Mg(22%DZR), P(17%DZR), Zn, Fe, K, Ca, Se, Na

Proprietăți senzoriale

Diferența de texturi, moliciunea de la brânză și tăria ruloului, ne aduc împreună două forțe considerate opuse dar care fac casă bună atunci când funcționează una spre susținerea celeilalte. Spanacul ne amintește de tăria și forța sentimentelor noastre pe când brânza cu un gust dulce acrișor ne face cunoscută plăcerea de a fi bun și generos.

ColorPaletteIcon

PALETA CULORI

TasteIcon

GUST și MIROS

verde închis, alb și roșudulce sărat cu puțin condimentat, acru și umami


 

Anunțuri publicitare
Despre Celeste G. 256 de Articole
Celeste promovează un stil de viață sănătos nu numai pentru corp, dar si pentru minte și suflet. Este o fire curioasă, pătrunzătoare și clară, un health-food junkie cu o determinare puternică de a descoperi noi nivele de conștiență și de a explora necunoscutul. Dacă vă plac articolele, nu uitați să îi susțineți munca prin share și like.

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile