Prăjitură de dovleac cu fistic

Ingrediente :

  • un dovleac placintar (de aprox. 1kg)
  • 350 gr. fistic (fara coaja)
  • 100 gr. stafide aurii
  • coriandru dupa gust
  • 2-3 lg. miere

Mod de preparare :

Se rade dovleacul placintar pe razatoare sau la robot si se pune intr-un bol mare. Eu am avut un dovleac foarte mare si nu l-am pus pe tot. Probabil  aproximativ 500-600 gr. am pus, dar potriviti cand amestecati cu fisticul, dupa gust si textura dorita.

250 gr de fistic si stafidele se maruntesc la robotul cu lama S si se adauga peste dovleacul ras. Se amesteca bine compozitia impreuna cu mierea si coriandrul.  Aceasta compozitie poate fi servita asa direct, este fooarte buna la gust si un desert foarte usor de preparat.

Compozitia astfel obtinuta se modeleaza intr-o prajiturica de inaltime 4-5 cm, pe o foaie de copt/ paraflex. Se tine la deshidratat cel putin 8-10h. Primele 2 ore se poate tine la 46 sau 52 grade C, iar celelalte 6-8 ore la 41 gade C.

Prajitura se poate orna cu o crema facuta din fisticul ramas, cu apa si miere,  sau cu fistic maruntit la robot si miere. Daca faceti crema, prajitura trebuie mancata in aceeasi zi,  pentru ca dupa mai multe ore crema isi schimba culoarea, se oxideaza.

Combinatia de dovleac placintar cu coriandru si fistic este extraordinar de buna, va invit sa o incercati :).

Timp de preparare :

  • 30 min. timp de preparare
  • 8-10h. la deshidratat
Anunțuri publicitare
Despre Celeste G. 256 de Articole
Celeste promovează un stil de viață sănătos nu numai pentru corp, dar si pentru minte și suflet. Este o fire curioasă, pătrunzătoare și clară, un health-food junkie cu o determinare puternică de a descoperi noi nivele de conștiență și de a explora necunoscutul. Dacă vă plac articolele, nu uitați să îi susțineți munca prin share și like.

5 Comentarii

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile

  1. Acuma sta in deshidrator. Cele din poza tot au fost de 4-5cm inaltime ? Mi se pare cam prea gros. Trebuie sa se primeasca uscate ca prajiturile sau putin moi ?

    • Prajiturica aceasta o poti manca si fara sa o pui la deshidratat, deci o tii cat vrei tu, ca sa aiba consistenta care iti place. A noastra a fost putin moale, nu deshidratata complet. Le-am pus aprox 4 cm in deshidrator, dar s-au micsorat, dupa 8h de deshidratat. Le poti pune si mai subtiri si apoi sa le tii mai putin la deshidratat, experimenteaza :).