Supă cremă de morcov cu avocado

bogată în Vitamina A regeneratoare

Pregătire anterioară:  nici una. Ustensile folosite:  blender
Timp de preparare   : 20-25 min Porții: 2

Această supă este de un gust dulce cu o textură fină, care te mângâie și te alintă. Tenta de iute este dată de ardeiul iute cayenne, ce te  trezește din starea de plăcere dată de gustul dulce al morcovului și te convinge să o savurezi mai departe. Timpul se oprește atunci când experimentăm ceva ce ne place cu adevărat și care ne umple toată ființa.  O supă bună, realizarea unei pasiuni sau descoperirea a ceva nou și benefic, toate lasă timpul să treacă prin noi fără opreliște, fără rezistență, creând o rază de lumină și extaz.

Proprietățile morcovilor ce promovează sănătatea includ reducerea colesterolului, prevenirea atacurilor de inimă, atenuarea anumitor forme de cancer, îmbunătățirea viziunii și reducerea semnelor de îmbătrânire. În plus, morcovii au capacitatea de a susține sănătatea pielii, de a stimula sistemul imunitar, de a îmbunătăți digestia, de a crește sănătatea cardiovasculară și de a detoxifia organismul. Morcovii sunt bogați în vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid pantotenic, acid folic, potasiu, fier, cupru și mangan.

Unul din cele mai cunoscute centre pentru prevenirea și vindecarea cancerelor ce utilizează metoda Gerson, folosește sucul de morcov ca un remediu principal pentru curățarea ficatului și regenerarea întregului organism. Vitamina A deține un rol foarte important în recuperarea funcțiilor ficatului, curățarea intestinelor și a întregului organism. Prin funcția ei de antioxidant și anti-inflamator elimină radicalii liberi și calmează inflamațiile.

Vitamina A este necesară pentru vindecarea rănilor și pentru regenerarea celulelor, atât la suprafața corpului cât și în interiorul acestuia. Vitamina A ajută la producerea de colagen ce conferă elasticitate și fermitate pielii, pe lângă faptul că păstrează nivelul de coeziune celulară în interiorul tuturor țesuturilor. Această supă are un conținut important de Vitamina A, de aceea vă aduce frumusețe interioară cât și exterioară.

Ingrediente:

 • 1000 ml suc de morcov (2 Kg de morcovi)
 • 1 avocado (150 g pulpă)
 • 1/4 rădăcina de țelină mică (aprox. 20 g)
 • 1 ardei capia roșu
 • 1/4 ceapă galbenă mică
 • 1-2 căței de usturoi
 • suc de la o jumătate lămâie
 • 1/2 linguriță curry dulce
 • 1/4 linguriță ardei roșu cayenne

Mod de preparare:

Se storc morcovii, ardeiul și rădăcina de țelină la storcătorul de suc prin presare și se obține sucul care se pune într-un bol mare de supă. Se face suc din ceapă și usturoi și se adaugă în bolul de supă, gustând să nu fie prea tare la gust.

Desfacem avocado, îl curățăm și îi punem pulpa într-o cană sau bol înalt, unde îl blenduim fin cu câteva polonice de supă. Adăugăm compoziția obținută în bolul cu supă și amestecăm încet.

Adaugăm curry și ardei cayenne, puțin câte puțin până ne satisfacem dorința de iute. Așezăm grabnic în boluri și ornăm cu ceapă verde și pătrunjel tocat.

Proprietăți nutritive per 100 g

Vitaminele și mineralele sunt menționate în ordinea importanței lor din punct de vedere al satisfacerii dozei necesare zilnice.

SunIconCALORII

AppleIconCARBO

OilIconGRĂSIMI

LeafIconPROTEINE

WaterDropIconAPĂ

WheatIconFIBRE

 50.6 Kcal.6.9 g1.8 g1 g82 g1.6 g
VITAMINEA(595%DZR), C(25%DZR), B6(17%DZR), K, E, B1, B5, B2, Folați, B3
MINERALEMn(7%DZR), Cu(6%DZR), P(6%DZR), K(6%DZR), Mg, Zn, Na, Fe, Ca, Se

Proprietăți senzoriale

Lichid dulce și radiant ce îți amplifică simțurile și eliberează emoțiile. Creativitatea este stimulată de culoare intensă și de maleabilitatea dată de forma ușor schimbabilă a fluidului. Inspirația este lasată să curgă și să te învăluie în vise și dorințe pline de noi idei. Gustul este puțin înțepător și stimulează prezența și dorința de a începe noi proiecte.

ColorPaletteIcon

PALETA  CULORI

GUST și MIROS

portocaliu intensdulce sărat cu puțin condimentat, acru și umami


Anunțuri publicitare
Despre Celeste G. 256 de Articole
Celeste promovează un stil de viață sănătos nu numai pentru corp, dar si pentru minte și suflet. Este o fire curioasă, pătrunzătoare și clară, un health-food junkie cu o determinare puternică de a descoperi noi nivele de conștiență și de a explora necunoscutul. Dacă vă plac articolele, nu uitați să îi susțineți munca prin share și like.

7 Comentarii

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile

  • Bună Paula. Nu ține până a doua zi, fiind lichidă și crudă, fără prea multe grăsimi, nu are cum să se conserve. Probabil se va acri sau dacă nu sigur își schimbă gustul după câteva ore. Dacă nu o vrei neapărat crudă o poți da cateva secunde în clocot ca să o menții până a doua zi. Sărbători fericite !

 1. Pare o minunată reţeta. O voi încerca negreşit. Întrebare care mă preocupă de ceva vreme: ador şi eu sucul de morcovi. Oare ce se poate face cu resturile rămase după stoarcere?? îmi pare rău să arunc de fiecare dată atâta bunăciune de pulpă de morcovi, sfeclă, ce-o fi...

  • Este foarte buna, sa o incerci si sa ne spui daca ti-a placut :). Cu resturile de la sucul de morcovi, poti face painici (adaugi o nuca si niste ierburi aromate) sau un fel de lipie (cateva linguri de seminte in macinate + apa), chiftelute crude (amesteci cu alte legume zemoase + ierburi), baza de placinta (curmale + stafide + scortisoara + suc de mere) , o usuci si o presari pe salate, adaos la ciorbe sau supe crude sau nu, pateu de morcov (impreuna cu o nuca si apa, sau cu alta leguma) etc.