Chlorella - Pigmentul verde al imaginaţiei tale

Chlorella este o alga unicelulara, formata dintr-un nucleu si o cantitate considerabila de clorofila, un nutrient vital pentru sanatatea corpurilor noastre. Chlorella este un aliment complet : bogat in vitamine, minerale, aminoacizi, acizi grasi esentiali, polizaharide. Chlorella sprijina functia cerebrala, a ficatului, imbunatateste digestia si defecatia, ajuta in regenerarea corpului, detoxifierea corpului, protejeaza impotriva radiatiilor, ajuta la pierderea in greutate, fortifica sistemul imunitar si accelereaza procesul de vindecare. Documentatia stiintifica a aratat ca intervine si in reducerea simptomelor din cancer, diabet,hipoglicemie, artrita, candida, pancreatita, ciroza hepatica, hepatita, ulcer peptic, infectii virale si bacteriene, anemii si multipla scleroza.

Numele de Chlorella vine de la cantitatea bogata de clorofila pe care o poseda. Chlorella contine mai multa clorofila per gram decat orice alta planta. Clorofila este una dintre substantele importante in "intinerirea" sangelui si detoxifierea ficatului si a intestinelor.

Detoxifica organismul si sprijina functia optima a ficatului

Chlorella este considerata a fi un agent detoxifiant de clasa I, capabil sa inlature alcoolul din ficat si/sau metale grele, pesticide, ierbicide, policlorbifenili din tesuturile corpului. Studiile au aratat ca, in Japonia, tara afectata dupa catastrofa nucleara de la Hiroshima si Nagasaki s-a folosit cu succes chlorella in indepartarea metalelor grele. Chlorella a fost administrata cate 8gr. zilnic si s-a observat detoxifierea organismului de cadmiu, plumb  si de uraniu. Studii din America si Europa au aratat ca este utila si in detoxifierea cu arsenic, mercur, DDT, plumb.

Clorofila sprijina functionarea optima si detoxifierea ficatului. Luata in doze de 4-6 gr. inainte de consumarea alcoolului, reduce rata de suicid cu 96%. Chlorella absoarbe toxinele din intestine si, combinata cu modificarea  florei bacteriene din intestine, este capabila sa ajute in constipatii cronice si in eliberarea gazului intestinal.

Detoxifierea de metale grele din sange dureaza intre 3 si 6 luni, asta depinzand de cantitatea de chlorella consumata.

Fortifica sistemul imunitar si reintinereste organismul

Chlorella aduce imbunatatiri semnificative bolnavilor cu sisteme imunitare afectate de boli cronice sau de tratamente chimioterapice. Chlorella accelereaza recuperarea celuleor sistemului imunitar si restaureaza populatia de celule albe mature din sange. Acest superaliment contine pigmentul ficocianina, care ajuta organismul in producerea de celule stem, asa cum am vazut si la algele albastre verzi si la spirulina. Din  aceste celule stem se formeaza celulele albe.

Sprijina sistemul imunitar in combaterea bacteriilor, virusurilor si bolilor de nutritie

Studiile au demonstrat ca, chlorella poate creste rezistenta la infectii virale si are capacitatea de a combate bacteriile.  De exemplu : Citomegalovirus (CMV) este un virus de tip herpetic care poate provoca inbolnaviri grave la persoanele tratate  cu medicatie supresoara imuna. Soarecii tratati cu extract de Chlorella la care li s-au introdus CMV au supravietuit unor doze letale. Extractul de Chlorella a scazut capacitatea de replicare a virusului in organe cu 58-65%. Extractul a crescut activitatea gamma interferonului, care stimuleaza celulele natural killer de a ataca virusul.

In cazul Listeriei monocitogene, creste rata de supravietuire cu 20-25% la persoanele care au luat chlorella, fata de cei care nu au luat.

Factorul de crestere Chlorella

O alta proprietate uimitoare la chlorella este "Factorul de Crestere Chlorella" (FCC). Chlorella se inmulteste de 4ori la fiecare  24 ore, inmultindu-se mai rapid decat orice alta planta cultivata de om. Cand Chlorella este ingerata de corpul uman, isi mareste rata de reconstructie si vindecare a tesuturilor, multiplica rata de crestere a lactobacilului din intestine, fortifica rapid sistemul imunitar si lupta impotriva radicalilor liberi. Chlorella ajuta la reconstructia tesutului nervos lezat si este excelent in tratarea bolilor degenerative precum Alzheimer sau Parkinson.

Bogata sursa de ARN

Chlorella este alimentul cu cea mai bogata sursa de ARN, avand 10% ARN.

Enzimele din Chlorella

Chlorella contine enzime ca clorofilaza si pepsina, care sunt 2 enzime digestive. Chlorella care este congelata/uscata sau pasteurizata poate sa nu mai contina aceste enzime.   Luata in timpul meselor Chlorella ajuta la furnizarea unei digestii bune si o asimilare mai buna a nutrientilor.

Continut ridicat de proteine

Continand aproape 60% proteine pure digerabile, Chlorella este una dintre cele mai importante surse de proteine.

Sursa bogata de vitamine si minerale

Chlorella este un aliment complet - contine vitaminele C si E, tot complexul de vitamine B, aminoacizi, acid folic, betacaroten, lizina si iodina. Este bogata si in fier si calciu. O lingura de Chlorella aduce aportul a 320 % din Doza zilnica recomandata de Fier si 120% din DZR de Calciu.

Cum sa consumam Chlorella

Desi este aproape imposibil sa consumam multa Chlorella, cel mai bine este sa o introducem gradat in dieta noastra, pentru a permite organismului sa se adapteze la puternicele ei efecte regenerative, in special pe sistemul digestiv si intestinal.

3 gr. pe zi este o doza buna de mentenanta, cu aceasta cantitate nu vei simti efecte semnificative, dar corpul va obtine multi dintre nutrienti pentru o functionare adecvata, ca aminoacizi, minerale vitale, vitamine, carbohidrati si enzime.

O persoana care ia Chlorella, pentru o detoxifiere de Mercur, va trebui sa ia o doza de 5-7 gr. pe zi. Aceasta doza este destul de comuna, iar la acest nivel se simti schimbari semnificative in digestie, energie, si in sanatate in general. O lingurita de pudra este echivalentul a 5 gr.

Multi oameni nu pot tolera Chlorella, ceea ce poate avea de a face cu o insuficienta de celulaza. Daca nu poti tolera Chlorella ar fi indicat sa consumi alte microalge (spirulina, algele albastre verzi, fitoplancton marin) sau sa adaugi suplimente de enzime digestive cu celulaza pentru a ajuta la digestia chlorellei.

Surse :

Superfoods - David WolfeAnunțuri publicitare
Celeste k. Godwin
Despre Celeste 242 de Articole
Bună dragă cititorule, mă numesc Celeste și promovez un stil de viață sănătos pentru corp, minte și suflet. Sunt o fire foarte curioasă și pătrunzătoare, cu o determinare puternică de a descoperi misterele lumii și de a explora necunoscutul. Dacă îți plac articolele mele dă-le mai departe, și nu ezita să îmi lași un mesaj.

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile

  1. Interesant articolul, nu stiam exact gramajul necesar, am mai luat dar prea putin 500 mg/zi si nu mereu. Dar ce stiu este ca trebuie cautata cea cu membrana celulara sparta, pentru a putea fi asimilata de organismul uman, altfel nu are mare efect.

    • Buna ziua,

      Chlorella este o alga excelenta, daca luati din cea de calitate buna. Noi folosim acest tip de Cholrella, si suntem foarte multumiti. Nu trebuie sa fie neaparat cu membrana sparta, ci trebuie sa fie de buna calitate. Am incercat si alte tipuri, inclusiv un soi cu membrana sparta, dar la acesta se vede clar imbunatatirile aduse in corp, imediat, prin testarea cu aparatul de bio-rezonanta. Va recomand cu drag acest tip, de produs, care poate fi comandat de la noi direct, prin email. O zi frumoasa !