Cuptorul cu microunde - schimba iremediabil gustul si textura alimentelor

Foarte puţini oameni şi-au pus întrebări legate de cuptoarele cu microunde, cu excepţia veşnicilor curiosi, despre care multi spun că sunt „nebuni de legat”. Orice obiecţii au fost ignorate. Iniţial, cuptoarele cu microunde au fost popularizate  în numele eficienţei si rapiditatii. Prepararea hranei devenea incredibil de uşoară, iar farfuriile şi mâncarea erau scoase fierbinţi din cuptor, doar în cateva minute. Astăzi, eşti considerat înnapoiat dacă nu ai un cuptor cu microunde. Aceste aparate electrice sunt considerate la ora actuală o necesitate pentru toţi oamenii aflaţi pe fugă, cu un dead-line deasupra capului si in fata ochilor.

Din experienta noastra cu cuptorul cu microunde, pe care l-am folosit cativa ani va putem spune urmatoarele :

 • de cateva ori mi-a explodat cana cu apa sau lichid  scoasa din el. Nu ne-am ars dar era cat pe ce :D
 • am observat ca mancarea incalzita la microunde nu are acelasi gust ca mancarea incalzita la foc. Nu il pot descrie pentru ca nu seamana cu nimic altceva, este specific cuptorului cu microunde si nu era placut deloc.
 • am observat ca mancarea nu are nici aceeasi textura, de exemplu  carnea  (pe care o consumam atunci) iesea de la microunde apoasa si molatica (un pic terciuita cum spuneam eu) si cu un un gust diferit
 • de 2 ori a explodat mancarea in el, de obicei cea care avea mult sos lichid. Trebuia sa o strang de pe peretii lui si mai era si greu de spalat

Dupa ceva timp nu l-am mai folosit, pentru ca nu suportam gustul si textura pe care o dadea mancarii.

Acum dupa vreo 4 ani de atunci, am gasit si studii care explica ce face de fapt cuptorul cu microunde si de ce se strica gustul.

Microundele electromagnetice supun moleculele alimentelor la o vibratie foarte puternica, de miliarde de ori pe secunda, iar acestea se incalzesc prin frecare. Dar in acest proces de frecare, moleculele se pot altera, deforma sau rupe si apar compusi noi, asa-zisele „componente radiolitice”, care nu se gasesc in natura. Prin procesul de vibratie vitaminele se distrug, apa se scoate din celule, iar proteinele isi schimba compozitia.  Un principiu elementar al medicinei spune ca daca ingeram substante necunoscute organismului si, mai ales, substante inexistente in natura, ne facem rau nu bine, nu trebuie sa fii geniu ca sa recunosti asta.

In timp s-au facut numeroase cercetari asupra acestor procese si, multi cercetatori arata in studiile lor ca in urma consumarii alimentelor procesate in cuptorul cu microunde scade hemoglobina din sange, creste numarul leucocitelor, este afectata structura proteinelor si creste colesterolul „rau”.  A existat si cazul unei familii care a cerut si a primit daune importante in urma decesului unei rude, careia i s-a facut o transfuzie cu sange incalzit la microunde, in urma careia a decedat ( este de neinteles cum niste cadre medicale nu stiau despre prefacerile pe care le putea suferi sangele respectiv ! ). De asemenea, nu este indicat ca biberonul cu laptele copiilor sa fie incazit la microunde, acest lucru fiind chiar periculos pentru sanatatea micutilor.

Este de mentionat, de asemenea, ca din anul 1976, in Rusia ( fosta Uniune Sovietica ) cuptoarele cu microunde au fost interzise, din cauza consecintelor negative ale acestora asupra sanatatii.Interzicerea cuptoarelor cu microunde în Uniunea Sovietică, prin lege, în 1976, a fost privită de mulţi ca având mai degrabă substrat politico-propagandistic. Savanţii sovietici constataseră că expunerea la microunde scade semnificativ capacitatea câtorva vitamine de a fi absorbite de organismul uman, accelerează spectaculos dezintegrarea structurală a tuturor alimentelor şi reduce procesul metabolic în cazul alcaloizilor, glucozelor şi galactozelor. Evident, în toată lumea liberă s-a considerat că este vorba despre un soi de lege împotriva “cuptorului capitalist”.

În 1991 însă, doctorul elveţian Hans Ulrich Hertel a realizat, împreună cu un colectiv de la Universitatea din Lausanne, un studiu care demonstra clar că mâncarea gătită sau încălzită la microunde prezintă riscuri mult mai mari pentru sănătate decât mâncarea gătită prin metodele tradiţionale. Studiul s-a bazat pe două eşantioane de voluntari, iar analizele făcute pe lotul hrănit cu mâncare preparată la microunde au indicat căderi ale valorilor hemoglobinei şi limfocitelor. Reacţia comercianţilor de aparatură electrocasnică a fost fulgerătoare: Asociaţia Elveţiană a Dealerilor de electroaparatură (FEA) l-a dat în judecată pe Hertel în 1992, obţinând condamnarea sa în 1993 pentru „afectarea comerţului” şi împiedicându-l să-şi mai publice rezultatele studiului. Doctorul a trebuit să ajungă până la CEDO pentru a-şi apăra cercetările şi, după cinci ani de luptă, a obţinut o sentinţă prin care statul elveţian era obligat să-i plătească compensaţii. Cea mai recentă lovitură pentru afacerea cu microunde a venit în 2003, când un studiu guvernamental spaniol elaborat la Murcia a demonstrat că legumele şi fructele preparate la microunde pierd în proporţie de 97% substanţele care contribuie la reducerea incidenţei bolilor coronariene. Efectele asupra pieţei cuptoarelor cu microunde au fost însă modeste. Firma chinezească Galanz, cel mai mare producător mondial, cu o cotă de piaţă de circa 40%, produce anual circa 15 milioane de cuptoare cu microunde.

Efectele microundelor
Mâncarea gătită la microunde este schimbata la nivel molecular in mod iremediabil. Ea trebuie evitată cu orice preţ, căci are efecte NEGATIVE asupra câmpurilor energetice ale corpului. Pe scurt, efectele sale sunt exact cele OPUSE remediilor homeopatice folosite pentru a vindeca corpurile bolnave. Evitarea cuptoarelor cu microunde este un proces simplu, care ne stă la îndemână; de aceea, ar trebui să ne folosim de acest drept, în beneficiul sănătăţii noastre!
Cuptoarele cu microunde produc o energie orientată către stânga. Ele sunt periculoase chiar pentru adulţii şi copiii care se află în aceeaşi cameră cu ele, căci IRADIAZĂ sistemul imunitar. De aceea se spune ca nu e bine sa deschizi cuptorul in timp ce functioneaza, ci trebuie sa astepti sa se opreasca. Energia microundelor distruge enzimele din alimente prin modificarea structurii lor moleculare. Aceste aparate produc o energie cu frecvenţe anti-viaţă, absolut incompatibilă cu fiinţele vii. Ori de câte ori o fiinţă sănătoasă este expusă unei energii cu o frecvenţă incompatibilă cu ea, ea se îmbolnăveşte  subclinic şi începe săsufere de diferite simptome descrise uneori drept „sindromuri”. Orice energii de acest fel accelerează procesul de îmbătrânire prin modificarea structurii enzimelor corpului. Enzimele sunt nişte substanţe care fac posibilă viaţa! În starea lor naturală, enzimele din alimente conţin o energie orientată către dreapta. Corpul le foloseşte pentru a-şi clădi şi pentru a-şi repara propriile ţesuturi. Când aceste molecule vii sunt iradiate prin microunde, ele se ard şi devin inutile. În consecinţă ,reacţiile biochimice nu se mai produc, iar îmbătrânirea este accelerată. Enzimele arse nu pot susţine viaţa.
Microundele sunt generate de curentul alternativ si inverseaza polaritatea moleculelor de apa de un milion de ori pe secunda sau mai mult. de aia se cheama microunda: are lungime de unda mica si frecventa foarte mare.  Molecula de apa, invartita de un milion de ori pe secunda, se freaca de molecula adiacenta si, din lucrul mecanic al frecarii lor se degaja caldura. S-a demonstrat stiintific faptul ca moleculele astfel tratate sufera modificari ale izomerismului structural si devin si toxice. Din fericire, soarele emite radiatii cu lungime de unda mare, curent continuu, atfel nu aparea viata pe terra.Molecula de apa, ca sa se incalzeasca un grad, se freaca de zeci de milioane de ori de moleculele adiacente. Trebuie sa fii retard sa speri ca mai bei apa. Pe langa asta, celulele organice vii respira. alea din sandvisul cu salata si rosie, de exemplu. Studii stiintifice au aratat ca in timpul acestui tratament, celulele trec de la respiratie aeroba (consumatoare de oxigen si producatoare de apa si dioxid de carbon) la respiratie anaeroba (producatoare de monoxid de carbon si peroxid de hidrogen) din cauza distrugerii epiteliului. ambii produsi otravitori.
In cel mai rau caz subst modificate prin incalzirea la microunde pot fi sterile dpdv al valorii nutritive. Poate in cel mai fericit caz. Daca prin incalzirea se modifica geometria moleculelor complexe de glucide, proteine etc. si se obtin alti izomeri geometrici atunci e grav. A se vedea cum e cu sinteza acestor substante complexe polifunctionale. Pe baza informatiilor continute in acizii nucleici din celule se sintetizeaza doar anumiti izomeri optici ai unei subst. Un alt izomer optic sau geometric al aceleiasi substante este de cele mai multe ori destul de toxic si de periculos. Asa ca folosirea cuptorului cu microunde este periculoasa. Omul mananca pt a introduce in oganism substantele necesare sustinerii si desfasurarii vietii, substante de care organismul are nevoie ca sa traiasca. Dar daca modificati sau distrugeti substantele cu ajutorul microundelor, atunci sa stiti ca mancati otrava.
Biofizica arata ca microundele desfac legaturile peptidice sau afecteaza proteinele. In concluzie cei lenesi pot folosi cu incredere cuptorul cu microunde, dar la spital sa nu spuna ca n-au stiut ce le-a provocat un cancer.
Magnetronul este un dispozitiv electromagnetic care genereaza un camp electromagnetic de f. mare putere. Exact acest magnetron este cheia functionarii cuptorului cu microunde. O poate confirma orice radiolocatorist sau rachetist din armata romana. Nu de putine ori se aprindeau beculetele cand le apropiam de magnetron cand era in functiune. Acelasi efect se poate observa daca apropiem un bec in apropierea liniilor de inalta tensiune: se va aprinde, va lumina! Asa ca trageti singuri concluziile... Puneti un beculet in cuptor timp de 30 secunde si se va aprinde, chiar se va topi. Atentie sa nu va accidentati!
De ce doar moleculele de apa si materiale conducatoare de electricitate (cum ar fi metalele) se "freaca" unele de altele si se incalzesc, iar altele, cum ar fi aerul, nu se "freaca" ? Explicatia fenomenului nu este corecta (cea cu frecarea moleculelor datorita microundelor). Microundele sunt unde radio de inalta frecventa, adica unde electromagnetice. Acestea au o componenta electrica si una magnetica: energia electrica se transforma in energie magnetica si invers, din aproape in aproape, realizandu-se propagarea (cu viteza luminii) a campului dublu, electromagnetic. Cand componenta magnetica variabila ca intensitate intersecteaza un mediu conducator de electricitate (o bucata de metal), se induce in acesta un curent electric. Curentul indus este scurtcircuitat de bucata de metal si poate ajunge la valori mari, producand incalzirea materialului. Acest fenomen exista si la frecvente mici, sa zicem la 50 hertzi, cat avem la reteaua electrica de acasa si din aceasta cauza miezurile transformatoarelor se fac din tole izolate intre ele. Daca s-ar face din fier masiv, curentii indusi in miez ar avea valori foarte mari si l-ar incalzi pana ar lua foc bobina din jurul miezului. In cazul in care curentul electric este produs intr-un mediu conducator de electricitate lichid (solutii care contin acizi, baze sau saruri) cum sunt cele din celulele sau moleculele substantelor organice din mancare, apar fenomene de descompunere electrochimica. Descompunerea moleculelor conduce la aparitia de noi substante care pot fi nocive pentru om. In aceasta descompunere necontrolata a substantelor consta efectul periculos al microundelor asupra alimentelor.
Două secunde
Mâncarea gătită timp de numai două secunde într-un cuptor cu microunde se schimba iremediabil. Organismul care o ingerează este forţat să prelucreze şi să neutralizeze aceste molecule energetice ciudate, înainte de a putea trece din nou la acele procese legate de viaţă şi sănătate.

Toate cuptoarele cu microunde emană în jurul lor un câmp energetic, în pofida opiniilor contrare ale experţilor. Orice masinarie electrica are un camp electro-magnetic.

Evident, energia microundelor este invizibilă şi modifică frecvenţa energiei umane tot într-un univers invizibil.
Atunci când mâncaţi alimente gătite la un cuptor cu microunde sau când beţi apă iradiată cu microunde,  se poate spune că „alimentele” ingerate mai degrabă ne golesc de rezervele energetice pe care leavem, slăbindu-ne.
Sângele iradiat cu microunde
ENERGIA microundelor distruge structura moleculară a apei, transformând această substanţă care ar trebui să fie dătătoare de viaţă în ceva care se opune vieţii. Apa iradiată cu microunde denaturează enzimele dinsânge, care este alcătuit el însuşi într-o proporţie de 90% din apă. În plus, tensionează sistemul imunitar prinintermediul lichidelor limfatice.
 Există rapoarte ale unui spital din Oklahoma în care o soră medicală obişnuia să încălzească sângele laun cuptor cu microunde. Pacienţii cărora li s-a administrat acest sânge au murit! Sângele este o substanţă vie. Doar două secunde într-un cuptor cu microunde sunt suficiente pentru a distruge viaţa din sânge. Mă îndoiesccă va exista vreun „expert” care să-mi demonstreze contrariul acceptând personal o transfuzie cu un asemenea sânge !
Poliţiştii şi Sindromul Tunelului lui Carpal
Toată ţara s-a umplut de procese intentate de poliţişti care au filat maşinile prin RADAR. Din păcate,nimeni nu le-a spus că aceste aparate cu microunde sunt cancerigene. Alte rezultate previzibile ale expunerii lamicrounde sunt cataracta ochilor, afecţiunile încheieturilor şi tulburările ţesuturilor conjunctive.
Sindromul Tunelului lui Carpal (STC) este o problemă foarte gravă care afectează zeci de mii deoameni. Principala cauză este considerată în mod oficial activitatea repetitivă. În realitate, ori de câte ori cineva lucrează într-un mediu cu microunde, problema tinde să se acutizeze dramatic. De aceea, sindromul apare îndeosebi la vânzătorii din marile supermarketuri care citesc preţurile produselor cu aparate de citire a codurilor de bară sau la cei care lucrează foarte mult la calculator – pe scurt, la oamenii care sunt expuşi unei energii reduse, dar continue, a microundelor. Microundele afectează fibrele nervoase şi ţesuturile conjunctive (ligamente, tendoane, muşchi şicartilagii). Unii oameni sunt mai afectaţi din cauza lor decât alţii, iar unii capătă „sindromuri” care nici nu au nume încă. Ceea ce trebuie să ne îngrijoreze sunt efectele PE TERMEN LUNG ale microundelor. Cele petermen scurt sunt greu de măsurat şi le asigură experţilor o acoperire.
Terminalele calculatoarelor
Se spun foarte puţine lucruri despre problemele pe care le generează calculatoarele, cu excepţia oboseliila nivelul ochilor. Nu aţi remarcat însă niciodată cum vă simţiţi după ce aţi stat mai multe ore în faţa unui monitor? Obosit! Poate ar fi mai corect spus: golit de energie. Cei care lucrează mult la calculator suferă frecvent de sindromul tunelului lui Carpal şi de afecţiuni ale sistemului imunitar.  Filtrele pentru ecran ajută în ceea ce priveşteluminozitatea,
dar NU blochează câmpul energetic propriu-zis. La fel ca şi în cazul microundelor, nu toată lumea experimentează aceleaşi probleme în urma expuneriila câmpurile energetice ale curenţilor alternativi – cel puţin nu de la bun început. Pentru cei mai mulţi oameni,efectele sunt aparent lente, căci se manifestă la nivel  subtil.
Procesul de degenerare se producediscret şi lent – sub acoperire – până când boala îşi face simţită prezenţa. Între timp, activitatea organelor vitale slăbeşte.
Telefoanele mobile sunt emitatoare de microunde (unde radio pe 900 sau 1800 megahertzi), dar au puteri mici de circa 2 watzi si nu produc incingerea neuronilor din creier cand le tinem la ureche. Totusi, chiar daca nu ni se incinge creierul cand vorbim la telefon, in interiorul celulelor se pot induce curenti care sa produca fenomene electrochimice, alterarea celulelor din creier. In plus, fierul din sange se poate magnetiza, iar hemoglobina se poate orienta dupa anumite directii la nivel molecular.
Experiment pe care-l puteti face singuri :

Puneti seminte de plante (grau, fasole, etc), in doua ghivece. In aceste ghivece puteti folosi in loc de pamant - vata, sau alt material pe care sa puneti semintele, fara sa le inecati in apa si fara sa stea uscate. Vata permite observarea mult mai buna a fenomenelor.Unul dintre ghivece va fi udat cu apa obisnuita, iar celalalt DOAR cu apa din aceasi sursa ca si primul, dar care a fost mai intai tinuta in cuptorul cu microunde, si apoi lasata sa se raceasca la temperatura camerei.

Rezultatele testului sunt uimitoare si se va constata faptul ca semintele care au fost udate doar cu apa de la microunde, in marea lor majoritate, nu vor creste aproape deloc si, de fapt, multe dintre ele nici nu vor incolti.

Surse :
http://www.infoterapii.ro/modules/news/article.php?storyid=156
Cartea Cum Poate Fi Inversat Procesul de Imbatranire,  JohnThomas


Anunțuri publicitare
Celeste k. Godwin
Despre Celeste 242 de Articole
Bună dragă cititorule, mă numesc Celeste și promovez un stil de viață sănătos pentru corp, minte și suflet. Sunt o fire foarte curioasă și pătrunzătoare, cu o determinare puternică de a descoperi misterele lumii și de a explora necunoscutul. Dacă îți plac articolele mele dă-le mai departe, și nu ezita să îmi lași un mesaj.

8 Comentarii

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile

 1. Buna ziua, acum am descoperit acest blog si nu ma mai pot opri din citit, sunt foarte multe informatii utile; felicitari pentru tot ceea ce faceti si succes!

  Magda

 2. felicitari pt blog. este impresionant. este deja camaradul meu de fiecare zi.
  la sfarsitul acestui articol se mentineaza ca sursa cartea lui John Thomas.
  am citit cartea pe nerasuflate in ac week-end.
  dar cum pot gasi de exp. produsele din yucca (DiSorb Aid, R/HCI sau Yucca Blend.)? cum sa inteleg termenul "racemizare" ?
  chiar caut o solutie salvatoare pt un buget restrans.
  va multumesc

  • Multumim frumos pentru parerea exprimata :) Conteaza mult pentru noi ! Produsele de care se vb in carte nu le-am gasit nici noi , cautandu-le pe internet. Am ajuns la concuzia ca sunt produse si oferite de cel care a scris cartea, si probabil se gasesc doar acolo. Produse pe baza de Yucca am gasit si pe aici, la magazinele online, ca de exemplu aici. In functie de ce aveti nevoie sunt mai multe produse pe baza de yucca din care puteti alege. Disorb Aid este un adjuvant in digestie, ca inlocuitor puteti gasi amestecuri de plante care ajuta la digestie sau suplimente enzimatice, care de asemenea ajuta la absorbtia alimentelor. Din cate am inteles eu, "racemizarea" energizeaza mineralele sau moleculele respective, astfel incat sa fie mai active si mai puternice si utile din punct de vedere biologic si energetic. Mineralele sau extractele din plante, fiind doar anumite substante din plante si nu planta intreaga, nu mai au aceeasi potenta energetica(utilitate si viata) si nu isi ofera beneficiile la maxim.Energizandu-le devin foarte active din punct de vedere biologic, producând aproape instantaneu beneficii maxime. Probabil anul viitor vom oferi spre vanzare si minerale si complexuri de plante energizate. Te imbratisez, Elena

  • multumec pt raspuns.
   (ce ma amuza e ca la mine in curte creste tare frumos vara,yucca.
   ....oare sa incerc sa o mananc?)

  • Noi am mancat yucca atunci cand am fost in Peru, anul trecut, fiarta ce-i drept, ca nu gaseam altfel. Era buna si dulceaga. Sunt curioasa ce gust o avea cruda :). Sa ne spui si noua cum este, daca o incerci cruda .