Tot ce trebuie sa stii despre superalimente

Clasa de alimente superconcentrată în nutrienți

Din ce in ce mai multi oameni incep sa treaca pe o alimentatie vegetariana si descopera tot mai multe alimente, unele dintre ele cu proprietati de-a dreptul extraordinare.

Exista 3 grupe de alimente:

 1. alimente de baza : fructe, legume, nuci, seminte,alge, germeni,ierburi (cea de grau)
 2. superalimente: au mai mult de  2 proprietati unice. De exemplu,goji, este o sursa completa de proteine, stimulator imun de polizaharide,are efect antiimbatranire, antioxidanti si contine peste 20 de minerale.
 3. plante medicinale.

Dintre aceste 3 categorii, superalimentele sunt cele mai importante, pentru ca joaca un dublu rol: de alimente de baza si de plante medicinale. Este clasa cea mai potenta, superconcentrata si bogata in nutrienti. Superalimentele au capacitatea de a creste energia si forta vitala a organismului, de a imbunatati sanatatea, de a curata si alcaliniza corpul. Ele contin si depasesc toata nevoia noastra de proteine, vitamine, minerale, gliconutrienti, enzime, coenzime, antioxidanti, aminoacizi esentiali, polizaharide si acizi grasi esentiali .

Alimentele de baza sunt foarte importante pentru dieta de zi cu zi, dar ele nu se compara cu densitatea nutrientilor care se gasesc in superalimente, acestea din urma fiind complementare primei grupe pentru o mai buna nutritie.

Superalimentele din top 10 sunt :

 1. Goji
 2. Cacao
 3. Maca
 4. Produsele apicole (mierea, polenul, propolis)
 5. Spirulina
 6. Algele albastre-verzi
 7. Fitoplanctonul
 8. Aloe Vera
 9. Semintele de canepa
 10. Nuca de cocos

Acesați articolele de mai sus pentru informații detaliate despre fiecare superaliment de top.

Superalimentele ajuta la tratarea si vindecarea unor boli mai mult sau mai putin grave cum ar fi : alergii, artrite, astm, ateroscleroza, oboseala cronica, toate tipurile de cancer, depresie, diabet tip1 si 2, eczeme, fibromialgii, boli cardiovasculare, hepatite, herpes, infectii HIV, insomnii, psoriazis, imunitate scazuta, scleroza multipla, dereglari ale sistemului nervos, hipoglicemie.

Alte exemple de superalimente ar fi : chlorella, spanacul, kale, iarba de grau, iarba de ovaz, catina, fructele de pădure, noni etc.

Din 2007, comercializarea produselor ca "superfoods" este interzisă în Uniunea Europeană decât dacă sunt însoțite de o mențiune autorizată de sănătate, susținută de cercetare științifică credibilă.

Etichetarea produselor ca superfoods este considerată a fi și o strategie de marketing ce a dus la creșterea vânzărilor alimentele marcate în acest mod. Din punctul meu de vedere, numind superalimente produsele ce sunt bogate in nutrienți benefici sănătății noastre, a dus la mărirea conștientizării față de acestea și implicit un consum în creștere. Dar totuși trebuie să ținem seama și de cei ce vor să prindă trenul superfoods necumpărând bilete ci dorind să profite de bunătatea și credulitatea oamenilor. Informația în ziua de astăzi este foarte prețioasă și este nevoie să ne punem mereu la curent, pentru a putea distinge corect elementele utile de cele inutile.

Cât ține de efectele acestora asupra sănătății umane, cercetătorii încă sunt indeciși și rezervați, deși valoarea lor nutritivă și binecunoscutele efecte ale claselor de nutrienți sunt clare si evidente. Controverse există multe, dar cel mai simplu este să vedem adevărul din fața noastră și să înțelegem faptul că mai avem multe de învățat de la mama natură.

Oricât ne dorim noi să separăm și să izolăm substanțele și nutrienții găsiți în plante, pentru a-i studia, în mod natural aceștia vor dori să comunice și să lucreze împreună așa cum o fac în fructele și plantele create de natură. "Unde sunt doi, puterea crește" - unde mai mulți nutrienți lucrează împreună în mod echilibrat, puterea de vindecare crește. Dacă dezasamblăm un ceas, vom învăța cum funcționează fiecare parte singură și cum colaborează cu celelalte. În cazul elementelor izolate din plante, de obicei le dezasamblăm dar nu mai știm să le punem la loc cum erau, astfel creăm un compus sau substanță ce are efecte extreme, benefice și negative, în loc să avem un compus echilibrat. Să nu mă înțelegeți greșit, aceste substanțe izolate au beneficiile lor, de obicei în cazuri extreme și urgente.Anunțuri publicitare
Celeste k. Godwin
Despre Celeste 242 de Articole
Bună dragă cititorule, mă numesc Celeste și promovez un stil de viață sănătos pentru corp, minte și suflet. Sunt o fire foarte curioasă și pătrunzătoare, cu o determinare puternică de a descoperi misterele lumii și de a explora necunoscutul. Dacă îți plac articolele mele dă-le mai departe, și nu ezita să îmi lași un mesaj.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile