Emoţiile influenţează gustul alimentelor

© retetecugust.com

In ziua de azi oamenii au uitat felul in care sa manance. Traim viata in mare viteza si mancam la fel de repede si de neatent. Mancam doar ca sa supravituim si nu prea dam atentie la ceea ce ''bagam'' in noi.  Am uitat cat de gustoasa poate fi o mancare, doar mirosind-o, si deja poti sa ii simti aroma ei. Tot asa, mirosind si masticand mancarea lent, vom ajunge sa mancam mai putin. Spun asta din propria experienta, eu cand sunt la bucatarie si gatesc imi trece pofta de mancare, pur si simplu ma satur cu mirosul ei.

Deasemenea, atunci cand prepar ceva intotdeauna transmit un gand alimentelor - iar gandul se va reflecta in calitatea mancarii. Asa ca transmiteti un gand bun pentru a ''culege'' o savoare cat mai bogata  si o hrana mai vie si nutrienta. Pentru ca, da, plantele reactioneaza la gandurile si emotiile noastre, iar noi le tratam cu indiferenta de multe ori.Tratandu-le pe ele cu indiferenta ne tratam pe noi cu indiferenta...si asta doare, dar nu ne dam seama (pentru ca suntem mult prea preocupati cu multe alte ''lucruri'') decat atunci cand ne trezim cu vreo boala (de cele mai multe ori nici atunci).

Gustul si aroma sunt hrana energetica pentru corpul nostru , pe care o neglijam total.Acestea se absorb in faza masticarii mancarii in gura - de accea o masticare atenta absoarbe acesti nutrienti si aduce o stare de placere si pace.Mestecati pana cand mancarea devine lichida si apoi inghititi. Faceti asa cum spune si zicala "Beti mancarea solida si mestecati sucurile."

Incercati sa masticati atent, lent  si sa inspirati atragand in voi gustul si aroma - puteti fi uimiti de ceea ce descoperiti si de senzatiile percepute. Facand asta gustul se amplifica si se poate schimba un pic , iar senzatia de placere este extraordinara.Asa va puteti da seama si daca hrana nu este buna de mancat , pentru ca veti simti un gust si o senzatie neplacuta.

Tot ceea ce ingeram este menit sa ajute corpul nostru sa creasca, sa se mentina sanatos si sa se regenereze. Acesta este scopul mancarii. Cred ca noi toti ne dorim sa introducem elemente vii , pline de energie ,pline de placere reala (nu dependenta si atasament) - pentru ca aceste elemente ne compun corpul nostru minunat, care este parte din noi ,vehicolul prin care experimentam aceasta viata.

Pentru a vedea cum gandurile si sentimentele umane afecteaza plantele puteti face un experiment simplu, daca nu l-ati facut inca fara sa vreti. Ignorand plantele sau lasandu-le singure mult timp intr-un colt, acestea mor.

  1. Puneti 3 ghivece cu flori in 3 colturi diferite ale casei.
  2. Pe un ghivechi il ignorati complet, nu ii dati nici o atentie
  3. Unui alt ghiveci ii dati atentie. Treceti in fiecare zi pe langa el si ii zambiti si ii spuneti vorbe frumoase in timp ce simtiti un sentiment de pace si iubire.
  4. Ultimului ghiveci ii dati atentie dar ii spuneti vorbe urate, tipati la el si simtiti furie si enervare in acest timp.

Tot asa puteti experimenta cu ajutorul muzicii. In loc sa mergeti voi sa dati atentie plantelor le tratati cu muzica in mod diferit. Pe un giveci il tratati cu muzica  de suflet frumoasa, care inspira iubire si  pace, iar pe altul cu muzica zgomotoaza metal rock, care nu inspira nici un sentiment frumos ci dimpotriva.

Veti vedea ca plantele cresc altfel, sau chiar nu cresc si se usuca.Anunțuri publicitare
Celeste k. Godwin
Despre Celeste 238 de Articole
Bună dragă cititorule, mă numesc Celeste și promovez un stil de viață sănătos pentru corp, minte și suflet. Sunt o fire foarte curioasă și pătrunzătoare, cu o determinare puternică de a descoperi misterele lumii și de a explora necunoscutul. Dacă îți plac articolele mele dă-le mai departe, și nu ezita să îmi lași un mesaj.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile