Legãtura sacrã OM - Plante - Planeta Pământ - Univers

        De când eram un copil de cativa anisori si descopeream lumea in care m-am nãscut , stãteam si ma uitam absolut uimitã la cum trateazã oamenii natura înconjuratoare, plantele din preajma lor. Rãmaneam pur si simplu blocatã la anumite gesturi si sentimente pe care le percepeam in jurul meu. Cu ochii mari si inocenti  întrebam pe pãrinti "Dar de ce nu înteleg oamenii cã dacã oamoarã copacii, florile, plantele  se omoarã si pe ei ??!  " Nu imediat, dar este o moarte lenta, sigurã si agonizantã. Aveam o mare durere si tristete cand simteam aceste lucruri si îmi doream sa fac ceva, ca oamenii sa vadã,  sa fie constienti de ceea ce fac.

Legãtura se stabileste prin respiratie. Plantele absorb dioxid de carbon emis de noi iar noi absorbim oxigenul emis de ele. Ele ne ajutã pe noi sa trãim, ne mentin viata iar noi le ajutãm pe ele sa trãiascã , le întretinem viata. Este o simbiozã perfectã. Ele sunt vii si ne simt , comunicã cu noi, sunt inteligente. Nu ar avea cum sa fie altfel , ne completãm intr-un mod perfect. Ne întretin viata cu mare dedicatie si iubire fata de viatã însasi. Noi cum le raspundem ?

Ne simtim superiori fata de ele, ne simtim evoluati, orgoliul nostru a ajuns fara masurã.  Am uitat de legatura noastrã cu mama naturã - ne-am separat de ea si dorim sa o stãpanim, in loc sa îi fim prieteni de suflet. In loc sa intelegem ca noi facem parte din planeta precum si planeta face parte din noi, ne oglindim unii pe altii.

Altã legãtura se stabileste cand dorim sa le mâncãm. Plantele stau cu rãdacinile in pãmant si absorb elementele pãmântului, si cu frunzele spre cer absorbind din energia soarelui. Clorofila plantelor verzi ajunsã in sânge ajutã sângele sã transporte dioxidul de carbon afarã din organism si ne aduce oxigen vital in sânge. Ele ne dau energia soarelui si a pãmântului intr-un mod in care noi il putem ingera. Se pastreazã mai mult timp, fiind tãiate, pentru cã acumuleazã o mare cantitate de luminã, energie a pãmântului si a soarelui.  Acelasi lucru se intamplã si cu corpul oamenilor, dacã este pur si a acumulat multa luminã in timpul vietii - atunci cand moare, corpul rãmane mult timp intact.

Când simti energia unui copac, cand vorbesti cu sufletul unei plante, cand esti atentã la reactiile unei plante din preajma ta iti dai seama câtã viata si bucurie exista înauntrul ei, si cât de mare este capacitatea sa de a se dãrui. Ele ne vor primi întotdeauna înapoi cu mare dragoste, doar sã iesim din iluzia noastra mentalã si superioritatea nejustificatã.

Nu degeaba se spune la noi in popor "înalt ca un brad", "puternic ca un stejar", "mlãdioasã ca o floare" si multe altele. Cum putem spune cã suntem mai puternici decât un copac ? El poate trãi si întretine viata multor organisme, poate fii martor la trecerea multor decenii, secole, chiar mii de ani. Credeti ca nu este nevoie de inteligenta pentru asta? Nu este nevoie de suflet, de dedicatie si iubire pentru viatã ?

Legaturile noastre cu planeta si cu plantele este de netagaduit. Corpul nostru reflecta corpul planetar in miniatura. Organismul nostru la nastere este 75-80 % apa, asa cum este si suprafata Terrei acoperita cu 75-80 % apa. Cand incepem sa imbatranim, corpul se deshidrateaza si procentul de apa poate ajunge sub 50 %,  in organism, inainte de moarte. Pur si simplu ne uscam, din cauza ca nu stim sa mentinem fluidele necesare corpului intacte. Una din cauzele evidente pentru care ne uscam este pentru ca majoritatea hranei noastre traditionale este gatita la foc, deci deshidratata rau, apa evaporandu-se intr-un procent mare. Alt motiv poate fi toxicitatea ridicata a corpului, ale caror celule sunt insuficient oxigenate si nu mai au capacitatea si energia de a se replica corect si de a absorbi si mentine apa vie in celule. Un mod simplist de a gandi ar spune ca hrana noastra ar trebui sa fie 75 % lichida, pe langa o dieta echilibrata si o viata naturala si simpla, ca sa putem mentine un nivel de hidratare ridicat. Cum apele Terrei sunt poluate si apa din corpul nostru este poluata si toate procesele corpului sunt dezechilibrate. De fiecare data cand poluam apa de pe Terra , de fapt ne poluam si corpurile noastre in acelasi timp.  De asemena cum 25 % din suprafata Terrei este pamant si noi avem 25 % din organism format din elementele pamantului la nastere. Poluand pamantul si elementele sale, incluzand plantele, ne poluam si noi corpul in acelasi timp.

Apa este un foarte bun conducator electric, daca este pura. Apa din corpurile noastre devenind impura nu mai poate conduce si sustine bine electricitatea si magnetismul, energia soarelui si a planetei, in corpurile noastre. Corpurile poluate devin opace, invelite intr-o negura de toxicitate care miroase urat, in loc sa fie transparente,  stralucitoare si sa lase energia sa curga liber prin ele.  La fel se intampla si cu planeta Terra, fiind poluata de noi, prin procese naturale doreste sa se curete si sa restabileasca echilibrul (ploile cu fulgere restabilesc echilibrul energetic, taifunurile, cutremurele curata ce nu este de dorit etc).

S-a demonstrat prin renumite procedee si experimente ca apa este inteligenta si este influentata de gandurile si emotiile umane. Apa isi schimba structura si gustul atunci cand un om se gandeste, simte sau vorbeste( Masaru Emoto este foarte cunoscut pentru experimentele sale si cartile scrise, precum si documentarul apa de mai jos). Puteti experimenta acest lucru foarte simplu astfel :

  1. Puneti 3 pahare transparente umplute cu apa din aceeasi sursa.
  2. Un pahar este de control, pe acesta il ignorati, nu ii faceti nimic.
  3. Pe un alt pahar lipiti o eticheta cu aceste cuvinte : Iubire, Recunostinta. In fiecare zi treceti de cateva ori prin dreptul sau si rostiti sau gaditiva cateva minute concentrat pe acele cuvinte focusati pe acel pahar.
  4. Pe ultimul pahar lipiti o eticheta cu aceste cuvinte : Ura, Invidie. In fiecare zi treceti de cateva ori prin dreptul sau si rostiti sau gaditiva cateva minute concentrat pe acele cuvinte focusati pe acel pahar.

Faceti acest experiment 3 zile. Apoi gustati apa din pahare si vedeti diferenta. Sau daca aveti un aparat cu care puteti observa apa sau analiza si mai bine, poate un microscop. Aveti grija sa nu beti mult din ultimul pahar :). Mai puteti varia experimentul astfel :

  1. Puneti in 3 farfuriute seminte la germinat, sau flori cu putin pamant
  2. O farfurie o lasati de proba si o udati cu paharul de mai sus cu apa de proba in fiecare zi
  3. O alta farfurie o udati cu apa din paharul 2 si ultima farfurie cu apa din paharul 3 (paharele de mai sus)

Veti observa ca plantele vor germina/rasari in alt mod.

Si plantele sunt sensibile la sentimentele umane. Plantele cresc diferit dupa modul cum sunt tratate. Puteti face experimentul cu paharele, dar in locul apei sa puneti 3 ghivece cu flori si sa vedeti cum se comporta plantele.

Dimensiunile corpului nostru sunt in totala armonie cu planeta, galaxia si universul in care traim. Suntem facuti dupa aceeasi schema. Masurand anumite distante in corpul nostru, putem gasi distantele corespunzatoare din univers. De fapt toate formele de viata, tot ceea ce exista in univers, au aceeasi geometrie si structura interioara. Corpul uman este masura universului, tot ceea ce exista poate fi masurat prin intermediul corpului uman(corpul fizic impreuna cu cele energetice). Raportul de aur (phi = 1/2 + radical din 5 /2 = numarul de aur) si numarul PI sunt prezente oriunde in univers, si deasemenea oriunde in corpul uman. Toate constructiile magnifice de pe Terra, piramidele si orasele din piatra vechi, statuile lui Da Vinci si Michelangelo, sunt facute dupa schema numerelor divine. Daca vreti sa il gasiti este simplu :  lungimea osului fiecarui deget este in raport phi cu osul urmator,distanta intre degetele fiecarei maine este in raport phi, comparati lungimea mainii cu cea a osului de la antebrat, lungimea osului de la antebrat cu cea a osului de la brat si veti obtine tot phi. Comparati lungimea tibiei cu lungimea osului labei piciorului, sau lungimea tibiei cu cea a femurului. Proportia divina(cum este numit raportul phi) se afla in tot scheletul uman. In raporturile de masa,volum si inaltime veti gasi deasemenea raportul phi. Matematica raportului phi este prezenta oriunde in structurile organice din univers. Universul are o schema dupa care lucrurile se creeaza, un tipar divin al creatiei. Puteti afla mai multe cautand si citind despre geometria sacra a universului.

Noi suntem ai Terrei, suntem din Terra si ea este parte din noi. Casa noastra este corpul nostru, este Terra, nu o anumita tara sau oras, sau sat. Corpul nostru este facut cu ajutorul parintilor nostri umani, dar noi toti suntem copii universului. Casa noastra este universul intreg, noi facem parte din el si el din noi. Noi nu mai stim nimic despre cine suntem, unde suntem, cum si  de ce. Cred ca ar fi timpul sa ne ridicam ochii din mocirla si sa aflam raspunsul la intrebari :)

Documentarul despre apa :

Cateva filmulete despre geometria sacra (sunt in engleza):Anunțuri publicitare
Celeste k. Godwin
Despre Celeste 237 de Articole

Bună dragă cititorule, mă numesc Celeste și promovez un stil de viață sănătos pentru corp, minte și suflet. Sunt o fire foarte curioasă și pătrunzătoare, cu o determinare puternică de a descoperi misterele lumii și de a explora necunoscutul. Dacă îți plac articolele mele dă-le mai departe, și nu ezita să îmi lași un mesaj.

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile

  1. Apa pura nu conduce curentul electric pentru ca apa nu are capacitatea sa transporte sarcina electrica.Ca sa transporte sarcina electrica trebuie sa contina ioni.

    • Buna Roxana, ma bucur ca te intereseaza subiectul. Cand am spus apa pură, nu m-am referit la apa pură chimic (fără minerale etc...).M-am referit la apă fără compuși chimici anorganici sau sintetici. In natură, apa nu este chimic pură. Și apropo de apa pură "In stare naturala, apa nu este un bun conductor al electricitatii, dar mai bun decat alte lichide datorita ionizarii proprii si anume abilitatea de a reactiona si a forma ioni de hidroxid OH- si hidroniu H3O+.".