Sufletul tău îți vorbește prin orice persoană sau situație. Tu asculți ?

Vezi într-adevăr oamenii din jurul tău sau vezi doar măștile, stereotipurile și ceea ce tu îți închipui despre ei ? Te poți conecta cu adevărat cu un om, atunci când îți vorbește, poți vedea întregul lui univers prin ochii săi ?

Ne-am învățat să gândim și să judecăm pe ceilalți după anumite stereotipuri, cutiuțe și etichete. Un manager trebuie să arate într-un anume fel, să se îmbrace și să vorbească într-un anume fel și să se comporte într-un anume fel. Același lucru experimentăm și cu un profesor, un inginer, un barman, un terapeut sau o prostituată. Dacă omul respectiv nu se încadrează într-un anumit tipar atunci avem tendința să nu avem încredere, să ignorăm ceea ce spune, sau să gândim lucruri negative despre acesta.

Suntem atât de orbiți de forme încât ignorăm total conținutul. Tot ceea ce vedem se oprește la nivelul hainelor, la ambalaj, la etichetă. De câte ori ați făcut un compromis și v-ați conformat unui stereotip pentru a impresiona pe cineva sau a-i câștiga încrederea ? Când suntem în aceste situații de multe ori ne conectăm cu masca, stereotipul sau închipuirile noastre despre acea persoană. Ne construim un personaj fictiv pe baza credințelor noastre, și pe baza măștii arătate, astfel încât creem o nouă persoană în mintea noastră. Atunci când masca sau stereotipul este înlăturat, și nu ne convine ce găsim, nu persoana respectivă ne-a înșelat, ci ne-am înșelat singuri.

Să ne imaginăm că ne întâlnim cu un om pe care noi îl apreciem foarte mult, pe care îl considerăm un adevărat învățător, poate un preot sau un guru foarte cunoscut. Acesta este îmbrăcat și se comportă, cum ar fi de așteptat pentru un asemenea om. Acesta îți spune câteva cuvinte ce te impresionează atât de tare încât îți provoacă o schimbare interioară imediată. Deja te simți altfel, gândești altfel și pui în aplicare soluții pentru a-ți împlini toate visele cu mare încredere și entuziasm.

Exact aceleași cuvinte ți-au fost repetate de-a lungul timpului și de alte persoane, în diferite contexte,  poate un prieten sau o prietenă, poate sora sau fratele, poate un cerșetor de pe stradă. Dar în acele momente nu ai ascultat, ai ignorat sau nu ai dat valoare cuvintelor primite.

În momentul când l-ai întâlnit pe învățător, ai avut entuziasm, încredere și o mare deschidere știind reputația omului respectiv. Te-ai deschis spre noi posibilități, ți-ai oferit motive pentru a te schimba văzând un exemplu și .. foarte important, ai decis să asculți. Atunci când ai auzit aceleași cuvinte de la prietenii tăi sau de la un cerșetor, nu erai în aceeași stare, nu le-ai dat aceeași însemnătate. Persoanelor respective nu le-ai oferit acceași deschidere, importanță și încredere, nu le-ai ascultat cu aceeași implicare și atenție.

Tu dai însemnătate situațiilor și cuvintelor.

Sufletul tău vorbește prin oricine și orice, doar de tine depinde să îl asculți ! Pentru el nu contează ambalajul, contextul sau momentul, ci mesajul transmis.

Dă la o parte stereotipurile, măștile și vezi persoana din fața ta ca pe ceea ce este. Atunci când judeci nu există înțelegere. Atunci când judeci bazat pe aparențe, nu ești onest nici cu tine nici cu celălalt.

Oferă-ți permisiunea de a te vedea pe tine și a te exprima pe tine așa cum ești. Oferă-ți acceptare și iubire. Atunci vei oferi și celorlalți permisiunea de a fi așa cum sunt, și vei începe să îi vezi ca pe ființele fără de sfârșit care sunt, ca pe universuri întregi, ca pe tine însuți.

Mesajele sufletului tău sunt reflectate de toți cei din jurul tău, în diferite și variate situații. Ascultă, Observă, Acordă Atenție și modurile de comunicare vor deveni din ce în ce mai evidente, iar vocea ce odată era ascunsă în spatele zgomotului zilnic de gânduri contradictorii va răzbi puternic și va deveni clară, ușor de recunoscut.

Picăturile de mătase ce curg pe tapiseria lumii, din inima ta, vor naște legături, linii și curbe de lumină și culoare, ce o dată conectate vor crea o imagine incredibilă și complexă a universului tău. Raze de aur și păcură neagră și întunecată, creează contrast și culoare, claritate și entuziasm, timp și spațiu. În centru, în suflet, găsești începutul și sfărșitul, eternitatea și întregul, povestea și povestitorul. Cartea vieții tale este scrisă în infinite versiuni și tipuri de caractere iar ițele unicului punct, centrului, cos și descos fiecare pagină.

Secretele vieții sunt ascunse acolo unde cei mai puțini caută, în interior.

 Anunțuri publicitare
Celeste k. Godwin
Despre Celeste 243 de Articole

Bună dragă cititorule, mă numesc Celeste și promovez un stil de viață sănătos pentru corp, minte și suflet. Sunt o fire foarte curioasă și pătrunzătoare, cu o determinare puternică de a descoperi misterele lumii și de a explora necunoscutul. Dacă îți plac articolele mele dă-le mai departe, și nu ezita să îmi lași un mesaj.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile