EBOOK Ghid Practic Vitamine și Minerale

© retetecugust.com

De ceva timp am adăugat în meniul principal și magazinul online. Dacă survolați meniul veți găsi unul numit "Magazin". Acum conține câteva E-Book-uri în română și câteva în engleză. Printre ebook-urile ce le găsiți acolo este și acest Ghid practic, foarte util, celor ce doresc să aibă o alimentație ce cuprinde toate necesitățile organismului de vitamine și minerale.

În această carte am sintetizat informații cu privire la nutrienții cei mai importanți, al căror funcție este extrem de importantă organismului uman. Absolut toți nutrienții existenți în natură sunt necesari, dar unii sunt considerați mai importanți din cauza rolului lor în cadrul proceselor vitale ale organismului uman. Cartea conține 2 capitole : Minerale și Vitamine. La începutul fiecărui articol găsiți definițiile simple ale conceptelor de vitamine și minerale.

Pentru fiecare mineral și vitamină veți găsi informații complete, de bază, precum :

  • rolul acestora în corpul uman
  • factori care influențează absorbția nutrientului respectiv
  • simptome de deficiențe și exces
  • efectele preparării termice asupra nutrientului respectiv
  • dozele recomandate
  • surse principale pentru nutrientul respectiv

Rolul nutrienților este necesar celor care doresc să cunoască mai multe despre funcționarea organismului uman astfel încât să își mențină o stare de sănătate. În această carte veți găsi, la fiecare nutrient, rolurile sale prezentate pe scurt.

Factorii care influențeaza modul sau rata de absorbție a unui nutrient sunt foarte importanți. Anumite combinații alimentare pot face o mare diferență în eficacitatea utilizării sau absorbției unui nutrient de către organism. Factorii care diminuează absorbția trebuie evitați atunci când există o deficiență, dar pot fi folosiți în mod benefic, atunci când există un exces.

Dacă aveți o problemă de sănătate puteți verifica simptomele de deficiențe și excese de vitamine/minerale, astfel veți știi unde este posibil să aveți o deficiență și apoi să luați deciziile necesare corectării acesteia studiind dozele recomandate și tabelele cu surse.

Dozele recomadate sunt luate din cărțile și website-urile amintite în bibliografie. În general sunt doze recomandate în țările europene și sunt doze de bază, recomandate pentru un organism sănătos. Cantitățile afișate pot varia mult în funcție de gradul de poluare, calitatea alimentului, metoda de preculcrare sau conservare. Tabelele sunt oferite pentru a fi un ghid.

Sursele de vitamine și minerale amintite vă pot ajuta să adăugați în dieta dumneavoastră alimentele necesare pentru a crește aportul unui anumit aliment sau pentru a-l diminua. Tabelul cu surse conține alimentele și cantitatea din vitamina sau mineralul respectiv conținută de acesta. Este amintită și sursa sintetică care se absoarbe mai bine.

Pentru a vedea cum arată ebook-ul, puteți vizualiza o parte din el, ce conține informații despre Calciu, accesând linkul de mai jos.

VitamineMineralePreview

 Anunțuri publicitare
Celeste k. Godwin
Despre Celeste 238 de Articole
Bună dragă cititorule, mă numesc Celeste și promovez un stil de viață sănătos pentru corp, minte și suflet. Sunt o fire foarte curioasă și pătrunzătoare, cu o determinare puternică de a descoperi misterele lumii și de a explora necunoscutul. Dacă îți plac articolele mele dă-le mai departe, și nu ezita să îmi lași un mesaj.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile