Documentar : "Furculiţe în loc de cuţite"

Forks Over Knives, 2011

Ce se întâmplă cu sănătatea noastră în ziua de azi ? În ciuda tehnologiei medicale avansate suntem din ce în ce mai bolnavi.

Doi din fiecare trei dintre noi sunt supraponderali. Cazurile de diabet zaharat explodează, în special în rândul populației noastre tinere. Aproximativ jumătate dintre noi iau cel puțin un medicament baza de prescriptie medicala. Operațiile medicale majore au devenit rutina, ajutând pentru a conduce costurile de ingrijire a sanatatii la niveluri astronomice. Boli de inima, cancer si accident vascular cerebral sunt trei cauze principale de moarte, chiar dacă miliarde sunt cheltuite în fiecare an pentru a "lupta" contra acestor afecțiuni. Milioane suferă de o serie de alte boli degenerative.

“Industria cărnii de vită a contribuit la moartea mai multor americani, decât toate războaiele acestui secol, toate dezastrele naturale şi accidentele de automobil, combinate. Dacă grătarul de vită este ideea voastră de ‘hrană adevărată pentru oameni adevăraţi’, atunci vă doresc să locuiţi în apropierea unui spital cu adevărat bun.”

Forks Over Knives este film foarte interesant despre alimentatia din ziua de azi. Este inspirat din cartea Studiul China de T. Campbell. Este un film american ce pledeaza pentru o dieta cu continut scazut de grasime, alimente integrale, bogată în plante, ca o modalitate de a evita sau de a inversa mai multe boli cronice. Filmul recomandă o alimentație bazată pe alimente integrale și vegetale, fără alimente și uleiuri excesiv procesate.

Ideea de produse alimentare utilizate ca și ca medicament este pusă la încercare. De-a lungul filmului,  veți urmări pacienți reali care au afectiuni cronice, de la boli de inima la diabet. Doctorii îi învață pe acești pacienți cum să adopte un stil de alimentație bazat pe alimente integrale și pe vegetale, ca abordarea primară pentru tratarea afecțiunilor în timp ce provocările și triumfurile călătoriile lor sunt revelate.

Realizatorii filmului călătoresc cu doctorii Campbell și Esselstyn pe căile lor separate, dar similare, din fermele lor din copilărie unde produceau "hrana perfectă a naturii"; în China și Cleveland, unde au explorat idei care au provocat gândirea tradițională și au zdruncinat propriile lor convingeri de bază.

Dr. Campbell, un om de stiință în domeniul nutriției, de la Universitatea Cornell, a fost preocupat de la sfârșitul anilor 1960, cu producerea de proteine de origine animală "de înaltă calitate", pentru a satisface nevoile zonelor sărace și subnutrite ale lumii a treia. În timp ce lucra în Filipine, el a făcut o descoperire ce i-a schimbat cursul vieții: copii din familii bogate ale țării, care consumau cantități relativ mari de alimente din surse animale, aveau un risc mai mare de a face cancer la ficat. Dr. Esselstyn, un chirurg de top si sef al Breast Cancer Task Force la renumitul Cleveland Clinic, a constatat că multe dintre bolile tratate in mod curent erau practic necunoscute în unele părți ale lumii, unde produsele alimentare pe bază de animale erau consumate foarte rar, în cantități mici.

Pentru a viziona filmul intreg puteti accesa site-ul oficial si descărca filmul sau cumpara dvd-ul.

Trailer Oficial

 Anunțuri publicitare
Celeste k. Godwin
Despre Celeste 242 de Articole
Bună dragă cititorule, mă numesc Celeste și promovez un stil de viață sănătos pentru corp, minte și suflet. Sunt o fire foarte curioasă și pătrunzătoare, cu o determinare puternică de a descoperi misterele lumii și de a explora necunoscutul. Dacă îți plac articolele mele dă-le mai departe, și nu ezita să îmi lași un mesaj.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile